Gast

Optimus Craft

Survival Signs

ExpBank

  Een ExpBank is een sign waarop je XP kan opslaan. Om je verkregen levels veilig te stellen, kun je ze opslaan in een Expbank om zo te sparen voor een hoger level. Je verliest deze XP dus niet als je dood gaat. Een sign kost eenmalig 10H, maar je krijgt geen H terug als hem verwijdert. Een Expbank is te maken door een sign te plaatsen met op de eerste regel [ExpBank]. De rest wordt vervolgens automatisch aangevuld (zie afbeelding). Levels opslaan/opnemen kan per 5 levels. Door met je rechtermuisknop op de sign te klikken sla je XP op en met de linkermuisknop neem je je XP weer op. Op de laatste regel staan het aantal levels dat op het moment zijn opgeslagen.

Shop

  Met shopbordjes is het mogelijk spullen te verkopen wanneer je niet online bent of goederen van andere spelers te kopen. Een shopbordje kost eenmalig 2H, wat je terugkrijgt bij sloop. Een dergelijke sign is te gebruiken in je winkels. Op het bordje dient het volgende te staan:

 1. Ingamenaam
 2. Aantal items
 3. B(bedrag) of S(bedrag)
 4. Item dat je wilt verkopen

 5. In het voorbeeld verkoopt speler Meortega 1 Diamond voor 1H. De B geeft aan dat het product te koop staat (Buy), terwijl een S staat voor inkoop (Sell). Het is mogelijk om een bordje voor zowel inkoop als verkoop te gebruiken door middel van bijvoorbeeld B 2:1 S. Hierbij wordt verkocht voor 2H, maar ingekocht voor 1H bij het gegeven aantal.

  In plaats van de productnaam, kun je ook productcodes gebruiken. Alle speciale items (zoals discs) kunnen alleen bij code worden verkocht. Alle codes zijn hier te vinden.

  Door met de rechtermuisknop op een sign te klikken, kun je het product kopen. Verkopen gaat met de linkermuisknop. Let wel goed op of er een B of S staat genoteerd.

Lift

  Met liftbordjes wordt verticale verplaatsing over verdiepingen mogelijk gemaakt. Met de rechtermuisknop op de sign klikken, resulteert in een op de sign gespecificeerde verplaatsing. Alle liftbordjes van dezelfde lift moeten boven elkaar hangen, ze kunnen dus niet gebruikt worden voor horizontale verplaatsingen.

  Er zijn 3 soorten liftbordjes: LiftUp, LiftDown en Lift. Alle drie hebben ze een andere functie. Het verschil is dat een klik op LiftUp resulteert in een opwaartse verplaatsing, een klik op LiftDown in een neerwaartse verplaatsing en Lift slechts een halte is, vanwaar je niet verder kunt. Je kunt ze maken door een sign te plaatsen met op de 2e regel [LiftUp], [LiftDown] óf [Lift].

Crafting

  Enkele unieke objecten zijn ook te craften op Optimus Craft. Hieronder zie je hoe je Horsearmor, Saddles en Nametags maakt. Met Nametags is het tevens mogelijk om paarden te privaten.

  Door Raw Fish en Coal of Charcoal samen te voegen, kun je ook Ink Sacs craften.

Gekleurde Signs (VIP)

  Je kunt tekst op signs kleuren met bepaalde codes. Al deze codes beginnen met het &-teken (zie afbeelding). De tekst achter een kleurcode krijgt de specifieke kleur of opmaak.

Voor meer vragen kun je altijd op het Forum terecht

Hot Topics

Throwback

22-10, 21:51

Brent_

Baaack

25-6, 14:41

habenstone