Gast

Optimus Craft

Survival FAQ

Ik kom niet op de server, hoe word ik lid?

  Sta je al op de whitelist? Zo niet, dan kun je hier solliciteren. We reageren altijd binnen 24 uur. Als je sollicitatie reeds is beantwoord en je bent toegelaten, is het mogelijk om de server te joinen met mc.optimuscraft.nl als IP-adres. Een poortnummer is hierbij niet nodig. Het is ook mogelijk dat de server toevallig bezig is met een updateronde. Hier wordt je meestal via het forum of Twitter van op de hoogte gesteld. Probeer het in dat geval over enkele minuten nog eens. Als je dan nog steeds problemen ondervindt, kun je het beste een forumpost maken onder Hulp & Ondersteuning.

Hoe verdien ik geld?

  Je kunt 9H per dag verdienen door te stemmen en actief te zijn ingame (na een bepaalde tijd krijg je automatisch H). Ook kun je geld verdienen door te handelen ingame, diensten aan te bieden of natuurlijk door te doneren in ruil voor H. Een shop in de hoofdstad is gratis aan te vragen in dit topic. Allerlaatst is het ook mogelijk om door middel van ingame aandelen te speculeren op echte beurskoersen.

Hoe word ik mod?

  Als je positief opvalt bij de staff, maak je kans om Moderator te worden en bij te dragen aan het dagelijks bestuur van de server. Wij zullen in dat geval contact met je opnemen en eventueel overgaan tot een proefmodschap. Als je de proefperiode met succes doorloopt, maak je kans op een permanente functie als mod. Af en toe worden er ook sollicitatierondes gehouden op het forum. Het is dan mogelijk om je aan te melden door middel van een bericht met goede onderbouwing. Ook kun je je aanmelden door een bericht met goede onderbouwing te versturen via het contact formulier! Als je denkt dat we je over het hoofd hebben gezien, kun je altijd contact met ons opnemen. Vergeet niet dat een modschap een serieuze taak met grote verantwoordelijkheid is. Er wordt veel van je verwacht!

Moet ik me registreren op het forum?

  Met de invoering van het nieuwe whitelist-systeem, is een forumaccount vereist. Hierbij is het nodig dat je gebruikersnaam dezelfde is als je ingame Minecraft-naam. We raden ten zeerste aan om het forum goed bij te houden. Op het forum houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste events. Ook worden actuele peilingen en discussies gehouden en heb je zo inspraak op het bestuur. Daarnaast is het leuk om via het forum kennis te maken met de andere leden en echt deel uit te maken van de community!

Hoe krijg ik een winkel?

  Je kunt gratis een winkel aanvragen op een van de locaties in het stadscentrum. Dit kan via het forum onder dit topic. Elke speler heeft recht op 1 gratis shop.

Help, ik heb jail/ban!

  Voor een unjail kun je ingame een moderator of admin benaderen. Die zal je inlichten over de situatie en navraag doen over het voorval. Indien er geen mod beschikbaar is, is een berichtje via het contactformulier ook mogelijk.
  Een unban is enkel aan te vragen via het contactformulier op de site. De staff zal je aanvraag in behandeling nemen. Een goede onderbouwing is ten zeerste aan te raden.

Wat moet ik doen bij grief?

  Hoewel we er alles aan doen om grief te voorkomen, kan het voorkomen dat er wordt gegrieft. Als er bij jou of een ander gegrieft is, wordt dit altijd door de staff opgelost. Als er een mod - herkenbaar aan de groene [M] voor hun naam - online is, kun je hem het beste aanspreken. Hij zal de grief inspecteren en verdere maatregelen nemen. Als er geen staff beschikbaar is, kun je altijd een pe zetten met /pe new [Bericht]. Ga hierbij op de plek van de grief staan. Er wordt dan zo spoedig mogelijk naar gekeken en de grief kan door een Admin worden hersteld.

Hoe private ik een paard?

  Op Optimus Craft is het mogelijk Nametags en alle soorten Horsearmor te craften, zoals op de Signs-pagina te lezen is. Met nametags is het vervolgens mogelijk om je paarden te privaten en daarmee te beschermen tegen diefstal of moord.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Hot Topics

Throwback

22-10, 21:51

Brent_

Baaack

25-6, 14:41

habenstone