Optimus Craft

Eén jaar MinetopiaBerichtNYCrusher / wo 01 feb 2017, 19:19

Een nieuwe mijlpaal is bereikt voor de server, Minetopia bestaat vandaag precies één jaar. Een toegevoegd orgaan aan de Optimus Craft server heeft zich uitgebreid tot het grootste onderdeel wat we nu hebben. We kijken terug op een fantastisch jaar met spelerrecords, fantastische updates en natuurlijk veel vermaak.

Begin

In januari 2016 kwam een speler, SandergamerNL naar ons toe met het concept van Minetopia. Met het toenmalige Staffteam hadden we hierover vergaderd en kwam naar voren dit uit te gaan voeren. Twee tot drie weken plannen, bouwen en regelen hadden we een aantal gebouwen en heel veel plots. Er waren twijfels: "Zijn deze plots wel groot genoeg?" en "Is dit de stijl die we willen aannemen?". Ook zo ook mijn eigen twijfels: "Deze map is echt veel en veel te groot.", waar ik er dus compleet naast zat. Met verschillende ideeën over een naam voor de stad had het Minetopia-team de naam Smilton Valley gekozen. We waren het er vrijwel allemaal over eens dat het iets met Smilton zou moeten worden, Smilton Beach, Smilton Harbor of toch iets anders? We kwamen uit op Valley, sinds de gehele stad in een grote vallei ligt met rondom bergen. En nadat we de naam hadden gekozen, kon het pas echt beginnen.

Eén jaar Minetopia
Een foto één jaar geleden vanuit de haven, met rechts nog het hele oude bank-gebouw en in het midden de toenmalige Foodcourt.

Veel Survival spelers hebben de Minetopia server helpen opstarten. Goed en wel bekende spelers kwamen aan het hoofd van belangrijke posities, zoals de Gemeente en de Bank. Met veel capabele spelers werden winkels geopend en handelsorganisaties opgericht. Met die nieuwe spelers kwamen veel goede ideeën die we zo snel mogelijk gingen uitvoeren. En door de ervaring die Optimus Craft al had voordat de Minetopia server begon, hadden we in minder dan zes dagen de server al moeten upgraden.

Eén jaar Minetopia
Waarschuwingen van CPU-overbelasting

Het jaar

Na een maand hebben wij, en de spelers een hoop gedaan. Zo werd op 26 februari de Kamer van Koophandel opgericht en ontstond er een voedselcrisis door een beperkte voorraad bij de Foodcourt. Na het goed ingrijpen van spelers werden er meteen voedselwinkels opgericht met uitgebreide voorraad zo dat zoiets nooit meer kon gebeuren. Maar het rommelde niet alleen in de voedsel-sector. Ook de Gemeente had zo haar problemen, zo werd de Gemeente voor de eerste keer gereorganiseerd na het vakantiebezoek van de eerste burgemeester.

Optimus Craft - Facebook schreef:Een maand na de lancering van onze Minetopia server is er al veel gebeurd. Succesvolle bedrijven kwamen de grond uit, maar ook de criminaliteit nam toe. Help jij de stad te beschermen, de gemeente te besturen of word jij de topondernemer van de stad?
Join nu en werk jezelf omhoog naar de top!


Met ook de eerste update werkten we toe naar een meest realistische spelvorm. Zo werden na het aftreden van het College van B&W een verkiezing georganiseerd. Elke speler mocht mee doen en elke speler kon stemmen, dé eerste stap naar een ware democratie die tot op de dag van vandaag nog steeds geld. Kort nadat het bekend werd dat de verkiezingen echt zouden komen, werden net zoals in het echt partijen opgericht. De twee partijen liberale SVLP en de socialistische DEEV werden opgericht, tevens ook de enige partijen die meededen aan de eerste verkiezingen. Nadat dit bekend werd was er op 15 april het eerste verkiezingsdebat met vervolgens de stemperiode tussen 29 april en 1 mei. Nadat de verkiezingen afgerond waren in de zomer van 2016, kwam ook de uitslag binnen met een winst voor de SVLP. Hierop kwamen de vier hoogst geëindigde kandidaten in de Gemeenteraad.

Eén jaar Minetopia

Stemverdeling weergegeven in een grafiek.

Ook het rechtssysteem werd toegevoegd. Op 27 mei werden de eerste rechters aangsteld. Door deze actie werd het welbekende trias-politica "de scheiding der machten" verder afgemaakt om zo een functionele staat te creëren voor de spelers en onszelf, zodat het team steeds meer taken kon overdragen aan de spelers. Ook werden bedrijven omgegooid, zo een voorbeeld daarvan is 'de' JEST, een winkel opgericht door Jeroentjuh. Het voorbeeld van een succesvol bedrijf dat door elke speler wel opgezet kan worden, maar met een passie voor ondernemerschap natuurlijk.
Met in eind mei een schokkende nieuwspost waarin een deskundige stelt dat inwoners van Smilton Valley gemiddeld dikker zouden zijn dan de rest van het land bleef de roleplay ook in de beginfase niet uit. Op diezelfde dag meldden inwoners in het westen van Smilton Valley een enorm probleem: Er zat een lek in de stuwdam. Hierop werden allerlei acties ondernomen, door de gemeente en door de spelers zelf. Maar zelfs dáár bleef het niet bij op het gebied van roleplay, er werden geheime tunnels ontdekt door spelers in het gloednieuwe park van Smilton Valley, dat er tot op heden nog steeds ligt. Spelers hebben deze tunnels verkend en ontdekt. Sommigen vonden goud en sommigen vonden de dood, maar ze bleven altijd sportief en vonden het geweldig.

Eén jaar Minetopia

Tunnel in het nieuwe park van Smilton Valley, 29 mei 2016.

Ook een vorige Gemeente bleef niet stilzitten, in mei en juni heeft ze de politie en Foodcourt onder handen genomen. Zo werd de politietop ontslagen en de Foodcourt geprivatiseerd. Ook de Kamer van Koophandel droeg haar steentje bij, zo organiseerde zij een ondernemersavond voor de burgers met een bedrijf, of die er een willen oprichten. Hierdoor werden ideeën geboren en nieuwe bedrijven opgericht door het binden van ideeën en het samenwerken tussen spelers.
Met verdere acties rond de stuwdam en vermissingen van de Smilton Daily ging de roleplay maar door en door. Met creative oplossingen voor bugs zaten we nooit stil en waren we continu bezig met het opereren én innoveren van de server. Een Resource Pack werd van het lijstje afgestreept en VIP-pakketten werden toegevoegd, een Discord server voor spelers om met elkaar te praten was echt uniek en zorgde voor een hechte band tussen spelers.

Eén jaar Minetopia

Foto van Smilton Valley op 10 maart 2016.

Verdere uitbreidingen

Een maand voor de officiële opening van onze tweede stad werd Copperdale aangekondigd. Een van de ene kant industriële stad met aan de andere kant een rijke, moderne kant voor de echt rijke spelers. Veel spelers keken hier tijden naar uit, en na de opening werden er massaal plots gekocht. Met een rijke geschiedenis en enerverende plotregels kwam Copperdale in trek. Zo kost een plot in Copperdale-East, het rijke gedeelte €500 per vierkante meter en in Copperdale €50 per vierkante meter. Door een roleplay aspect is Copperdale echt bijzonder geworden. Zo mochten er geen kelders gemaakt worden en was het minimum in East vier verdiepingen hoog, wat nog dieper inspeelde op de roleplay die we zo goed mogelijk proberen te behouden en te krijgen.
Met een verkiezing voor de Gemeenteraad van Copperdale werd onze server steeds autonomer en zagen we problemen opgelost worden door niet alleen onszelf, maar ook door de spelers.

Door steeds updates uit te voeren hebben we onze server het afgelopen jaar speelbaar gehouden. Zo kwam er in oktober een motor- en autodealer en in diezelfde maand ook nog een uitbreiding voor onze donateurs, cheques. Maar dat zijn niet de enige updates die we hebben doorgevoerd, zo hebben we door onze developers Semx11 en AeroShark333 custom plugins kunnen toevoegen aan de game die aan ieders wensen voldoet. Zo bijvoorbeeld een portofoon voor politieagenten en bokshandschoenen voor ringgevechten, tevens allebei een idee ingebracht door spelers en uitgevoerd. Ook werden handige functies ingebouwd, zoals de report-functie waarmee je makkelijk spelers kan melden voor delicten die ze zijn begaan buiten de roleplay om.

Eén jaar Minetopia

Spelers rijden in hun auto door de straten van Copperdale-West.

We dachten niet alleen aan de oudere spelers, maar ook aan de nieuwe. Zo kon elke speler tegenwoordig een baan vinden bij de mijnen in Copperdale. Hierdoor konden de nieuwelingen geld verdienen en spelers leren kennen via het mijnen van grondstoffen. Diep onder de grond werden hier ideeën uitgewerkt die de nieuwelingen hadden samengebundeld om zo een succesvol bedrijf te hebben opgericht. Ook kon je speciale kleuren kleding verkopen zodra je een fabriek had. Hierop ontstonden de beste en mooiste kleren en die gingen uit winkels voor enorme bedragen.

Evenementen

Voor Minetopia had de server al een rijke geschiedenis aan evenementen. Zo werd er maandelijks een event georganiseerd zoals Obsidian Defenders. Op Minetopia gingen we hier mee verder, zo was er het Sinterklaas-event dat uit vele onderdelen bestond en ook nog een vuurwerkshow die de lucht boven Smilton Valley alle kleuren van de regenboog liet kleuren. Met een combinatie van roleplay en evenementen hebben we dit samengebracht om een leuke ervaring te creëren voor elke speler. Een event is een unieke ervaring voor elke speler. Mensen spreken elkaar en leren elkaar kennen, urenlange gesprekken via Skype zijn het gevolg en vriendschap is wat daaruit ontstaat.

Slotwoord

Namens het Optimus Craft Team wil ik jullie allemaal bedanken voor een geweldig jaar. We hadden dit nooit kunnen doen zonder jullie, de spelers. Echt jullie hebben de server helpen innoveren tot wat het nu is en we blijven samen voort bouwen tot één grote community. We zullen altijd blijven verdergaan met wat we doen en we willen dat jullie weten dat bij ons altijd één ding centraal staat: jullie, de spelers. Hierbij sluit ik graag af met een magnifieke quote van de beheerder en oprichter.


We may be a small star in space, but we are one of the brightest.Namens het Optimus Craft Team,

Bart | NYCrusher
NYCrusher - Some people have to think in shadows so others can live in light.
Avatar gebruiker

NYCrusher
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 2754
Onderwerpen: 234
Naam: Bart

Berichtghdaan / wo 01 feb 2017, 19:54

Ik speel al bijna een jaar met veel plezier!!! Op naar de 2 jaar!!!
Bouwbedrijf - Staff minetopia
ghdaan
Ultimate Poster
Ultimate Poster
 
Berichten: 471
Onderwerpen: 175
Naam: ghdaan

BerichtINYRAGVWA / wo 01 feb 2017, 19:55

Ik ben zo blij dat ik deze server tegen ben gekomen! Over 20 dagen blaas ik ook één kaarsje uit! :D
Eén jaar Minetopia
21/02/2016 - 24/03/2018
Iedereen bedankt!
Avatar gebruiker

INYRAGVWA
OC Master
OC Master
 
Berichten: 700
Onderwerpen: 35
Naam: Valentijn


BerichtMarynJC / wo 01 feb 2017, 20:27

Vaatwastablet schreef:Ik ben zo blij dat ik deze server tegen ben gekomen! Over 20 dagen blaas ik ook één kaarsje uit! :D


Wow ik wist niet dat je nog zo jong was :D
CEO KvK, CEO Makelaar en Partijvoorzitter SSAP
Proefmod Minetopia 14/11/2016-21/01/2017
Moderator Minetopia 21/01/2017-heden
Spreek me in-game aan als je me ergens voor nodig hebt!
Avatar gebruiker

MarynJC
Epic Poster
Epic Poster
 
Berichten: 232
Onderwerpen: 59
Naam: Maryn

BerichtINYRAGVWA / wo 01 feb 2017, 20:32

MarynJC schreef:
Vaatwastablet schreef:Ik ben zo blij dat ik deze server tegen ben gekomen! Over 20 dagen blaas ik ook één kaarsje uit! :D


Wow ik wist niet dat je nog zo jong was :D

Grapjas xD
21/02/2017 speel ik precies 1 jaar OC :D
Eén jaar Minetopia
21/02/2016 - 24/03/2018
Iedereen bedankt!
Avatar gebruiker

INYRAGVWA
OC Master
OC Master
 
Berichten: 700
Onderwerpen: 35
Naam: Valentijn


BerichtAmazingPim / wo 01 feb 2017, 22:16

Leuk een mooi bericht Bart, je hebt echt veel tijd in dit bericht gestoken en dat is te zien! En voor de staff leden en natuurlijk Henry: Proficiat! Op naar de 2 jaar! :)
Eerlijke burger
AmazingPim
Senior Poster
Senior Poster
 
Berichten: 95
Onderwerpen: 6
Naam: Pim

BerichtArmantios / do 02 feb 2017, 12:15

Mooi bericht bart,
Ik wil iedereen bedanken voormalig staff oud staff en alle spelers wij maken de server.
Op naar de 2 jaar
- Voor het eerst gezien op optimus 11.06.2015
-16-12-16 Ambtenaar Gemeente SV
- 20-03-17 Gestopt bij de gemeente
- 20-03-17 ProefAgent SV
- 01-05-17 Agent Sv
- 07-05-17 HoofdAgent SV
Armantios
Elite Lid
Elite Lid
 
Berichten: 51
Onderwerpen: 3
Naam: Dylan

BerichtDancingKing_ / do 02 feb 2017, 21:35

Hoppa! Nu op naar alle jaren die nog zullen volgen! Succes heren van de staff en de spelers :)
“The road to power is paved with hypocrisy, and casualties.”
Avatar gebruiker

DancingKing_
Senior Poster
Senior Poster
 
Berichten: 104
Onderwerpen: 6
Naam: Quint

BerichtMaydex_ / vr 03 feb 2017, 13:46

Je zal bijna emotioneel worden als je dit leest. Ondertussen speel ik meer dan 6 maanden met plezier op Minetopia!
17-07-2016: OptimusCraft ontdekt
13-11-2016: Benoemd tot proef moderator op Minetopia
21-01-2017: Benoemd tot moderator op Minetopia
01-07-2017: Benoemd tot technicus
Avatar gebruiker

Maydex_
Forum Beheer
Forum Beheer
 
Berichten: 458
Onderwerpen: 47
Naam: Maikel


BerichtiAppie / za 04 feb 2017, 15:02

Mooi bericht Bart. Gefeliciteerd Henry en het hele staff team! Op naar de 2e jaar!
06/02/2016 ~ Joined the server


Follow your dreams
Avatar gebruiker

iAppie
OC Master
OC Master
 
Berichten: 723
Onderwerpen: 8
Naam: Appie

BerichtKingoftap / zo 05 feb 2017, 15:30

Maydex_ schreef:Je zal bijna emotioneel worden als je dit leest. Ondertussen speel ik meer dan 6 maanden met plezier op Minetopia!Beetje overdreven xD
Gejoined op OC | 17-10-15 | Gestopt | 27-10-2017

Ook aan iets goeds komt een eind. De leukste server waar ik ooit op gespeeld heb. Server die niet te vervangen was. Helaas is het klaar.
Kingoftap
Epic Poster
Epic Poster
 
Berichten: 239
Onderwerpen: 29
Naam: Stef

BerichtiAppie / ma 06 feb 2017, 16:55

Vanaag 1 jaar op de server! Iets om trots op te zijn :D
06/02/2016 ~ Joined the server


Follow your dreams
Avatar gebruiker

iAppie
OC Master
OC Master
 
Berichten: 723
Onderwerpen: 8
Naam: Appie

BerichtINYRAGVWA / ma 20 feb 2017, 17:12

Over ongeveer 24 uur speel ook ik 365 dagen!
Eén jaar Minetopia
21/02/2016 - 24/03/2018
Iedereen bedankt!
Avatar gebruiker

INYRAGVWA
OC Master
OC Master
 
Berichten: 700
Onderwerpen: 35
Naam: Valentijn


BerichtINYRAGVWA / di 21 feb 2017, 17:35

1 Jaar! :D
Eén jaar Minetopia
21/02/2016 - 24/03/2018
Iedereen bedankt!
Avatar gebruiker

INYRAGVWA
OC Master
OC Master
 
Berichten: 700
Onderwerpen: 35
Naam: Valentijn


BerichtKumungu / di 28 feb 2017, 09:52

Ik ben echt heel blij dat ik Optimuscraft ben tegen gekomen, ik speel nu ongeveer 15 dagen en het is de leukste server ooit! Ik heb daarom ook al Premium rank gekocht om de server te supporten!
Minetopia gejoined op: 15 februari 2017
Survival gejoined op: /
Elite gekocht op:1 maart 2017

Beroep: GrootHandel medewerker, en CEO SmiltonFarm

Altijd in een voor praatje!
Avatar gebruiker

Kumungu
Ultimate Poster
Ultimate Poster
 
Berichten: 475
Onderwerpen: 22
Naam: Jesse


BerichtMikeDeKip / do 13 apr 2017, 19:14

Klootjong schreef:1 Jaar! :D


Gefeliciteerd met je 1 jarige verjaardag je hebt zeker een my little pony gekregen of een popje want eigenlijk moeten we je nu kicken wegens te jong voor de server

LOL
MikeDeKip
Epic Poster
Epic Poster
 
Berichten: 231
Onderwerpen: 10
Naam: Niels Bellens

BerichtINYRAGVWA / do 13 apr 2017, 19:32

xaez schreef:
Klootjong schreef:1 Jaar! :D


Gefeliciteerd met je 1 jarige verjaardag je hebt zeker een my little pony gekregen of een popje want eigenlijk moeten we je nu kicken wegens te jong voor de server

LOL


Beetje een stomme grap, maarja.

Geen onnodige necrobumps aub.
Eén jaar Minetopia
21/02/2016 - 24/03/2018
Iedereen bedankt!
Avatar gebruiker

INYRAGVWA
OC Master
OC Master
 
Berichten: 700
Onderwerpen: 35
Naam: ValentijnWie is er online

Geregistreerde gebruikers: Geen geregistreerde gebruikers.


cron